News

Θέμα: 19η Kanawaga ∆ιεθνής Μπιενάλε Παγκόσμιας Παιδικής Τέχνης 2017

Μετα την συμμετοχή και βράβευση μας τόσο σε κυπριακά, ευρωπαϊκά και παγκόσμια προγράμματα … Βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το νηπιαγωγείο μας έλαβε μέρος στο διαγωνισμό ζωγραφικής που προκηρύχτηκε από τη νομαρχία της Kanawaga, νότια του Τόκυο, στην Ιαπωνία. Η Kanawaga ∆ιεθνής Μπιενάλε Παγκόσμιας Παιδικής Τέχνης ξεκίνησε από το 1981 και πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Εκθέτει έργα παιδικής τέχνης από όλο τον κόσμο στοχεύοντας στη δύναμη της ζωγραφικής για να προωθήσει τη δημιουργικότητα των σημερινών παιδιών τα οποία θα είναι οι αυριανοί ηγέτες. Ακόμα θέτει ως στόχο την περαιτέρω κατανόηση των ποικίλων κουλτούρων και της διαφορετικότητας σε όλο τον κόσμο. ∆ικαίωμα συμμετοχής έιχαν παιδιά από τεσσάρων μέχρι δεκαπέντε χρονών. ​

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, τις βραβεύσεις, την τελετή βράβευσης και την έκθεση των έργων μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα: https://www.earthplaza.jp/biennial/index.html

24.572 συμμετοχές έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό,519 έργα πέρασαν από αυστηρό έλεγχο και ΈΝΑ έργο από τα δικά μας παιδιά επιλέγηκε να εκπροσωπήσει την Κύπρο μας στην 19η Kanawaga ∆ιεθνής Μπιενάλε Παγκόσμιας Παιδικής Τέχνης. Τον Ιούλιο 2017 ανοίγει τις πόρτες της, και εμείς θα είμαστε μέσα, στη 19η Kanawaga ∆ιεθνής Μπιενάλε Παγκόσμιας Παιδικής Τέχνης!

ΘΕΜΑ: Αδελφοποίηση με νηπιαγωγείο στην Βοσνία- Ερζεγοβίνη 2016-17!

Αδελφοποίηση σημαίνει ότι δημιουργούνται οι συνθήκες (δια)σύνδεσης ανάμεσα σε σχολεία γεωγραφικά απομακρυσμένα µε σκοπό:

  1. την ανταλλαγή πληροφοριών
  2. τη δημιουργία κοινών εργασιών

  3. τη γνωριμία κουλτούρας
  4. τη συνεργατική μάθηση

Η αδελφοποίηση σχολείων είναι μια πρακτική που διευκολύνεται από το διαδίκτυο, μάθηση µέσω ηλεκτρονικής σύνδεσης!
Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Water Ecoculture για παιδιά προσχολικής ηλικίας που λάβαμε μέρος στην Κρήτη-Ρέθυμνο κατά την σχολική χρονιά 2015-2016, γνωρίσαμε
ένα νηπιαγωγείο από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Το νηπιαγωγείο ονομάζετε <> και βρίσκεται στην Πόλη Banja Luka.
Γνωριστήκαμε, ανταλλάξαμε ιδέες…και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αδελφοποίηση.
Επιτέλους μετα από λίγους μήνες η ιδέα μας έχει πάρει σάρκα και οστά.
Ήδη άρχισε η επικοινωνία μεταξύ των σχολείων μας.

Για φέτος έχουμε χωρίσει την χρονιά σε τέσσερις φάσεις:

This is a text in Serbian language from our friends at Banja Luka.

Od septembra 2016.godine predškolska ustanova ” Maslačak”, na inicijativu osnivača i vaspitača predškolske ustanove Nerempogies & Chromata sa Kipra, razmjenjuje predškolska iskustva sa novim prijateljima iz Limasola. Na mjesečnom nivou imamo priliku da otkrijemo nove ukuse morskih zdravih užina koje nam kreativni tim vaspitača i vršnjaka šalju tokom hladnih jesenjih dana. Ideju Predškolsko prijateljstvo 2. dio smo kreirali tokom Panhelenske konferencije na Univerzitetu Krita, maja 2016.godine.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Water Ecoculture

Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε κατά την σχολική χρονιά 2015-2016 στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Water Ecoculture για παιδιά προσχολικής ηλικίας, με την στήριξη της Παγκόσμιας οργάνωσης προσχολικής εκπαίδευσης, της οποίας είμαστε μέλη (OMEP –World organization for early childhood education)
Τόσο καλά τα πήγαμε που οι συνεργάτες μας εκ μέρους της ομάδας του Water Ecoculture, η κ. Μαρία Αμπαρτζάκη και ο κ. Μιχάλης Καλογιαννάκης, Επίκουροι Καθηγητές Πανεπιστημίου Κρήτης/ Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, ΈΚΡΙΝΑΝ την δουλειά των παιδιών άξια παρουσίασης σε σχετικό συμπόσιο, στο 9ο πανελλήνιο συνέδριο των φυσικών επιστημών στην προσχολική εκπαίδευση στην Κρήτη-Ρέθυμνο.
Η δουλειά των παιδιών μας <> παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο 9ο πανελλήνιο συνέδριο των φυσικών επιστημών στην προσχολική εκπαίδευση στην Κρήτη (27-29/5/16).
Το νηπιαγωγείο μας ήταν το μοναδικό από την Κύπρο και εκπροσωπούσαμε την προσχολική και προδημοτική εκπαίδευση Κύπρου.

Η κα. Ευαγγέλια Παναγιώτου, Επιθεωρήτρια Νηπιαγωγείων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και η κα. Σωτηρούλα Σωτήριου Παπαγεωργίου, συντονίστρια Λεμεσού, επισκέφθηκαν το νηπιαγωγείο μας στις 31/5/16 το πρωί, για να συγχαρούν προσωπικά τα παιδάκια μας και φυσικά την ομαδική μας δουλειά.
Play Video
Scroll to Top